Pogosta vprašanja in plačilo

Ali lahko artikle vidim v živo in jih tudi osebno prevzamem?

Nali.si je zaenkrat le spletna trgovina, tako, da vam vse željene artikle pošljemo po pošti. Ker se zavedamo, da lahko artikel v živo izgleda drugače, kot ste si ga predstavljali, vam ponujamo možnost zamenjave artikla ali vračila denarja. ( V primeru nakupa unikat izdelka izdelanega po natančnih navodilih potrošnika, le ta  nima pravice do odstopa od pogodbe iz prvega stavka 43. č člena pri pogodbah, katerih blago zaradi svoje narave ni primerno za vračilo.) 

V tem primeru nam pišite na mail: info@nali.si. Potrudili se bomo, da skupaj poiščemo ugodno rešitev za vas.

V vsakem primeru, pa lahko prosite tudi za dodatno sliko izdelka na vašo e-pošto.

Prejel/a sem poškodovan artikel, kaj storiti?

Preden paket prispe do naročnika, gre čez veliko rok in lahko se zgodi, da prispe kakšen kos poškodovan. V tem primeru nas obvestite na mail: info@nali.si ali telefon in zaprosite za ponovno pošiljko. V tem primeru stroške, ki nastanejo zaradi poškodovanega artikla, krijemo mi.

Kako kupim izdelke?

Preprosto dodate izdelke v košarico (s tem, da na desni strani izberete tudi barvo izdelka, ki ga želite), se odpravite na blagajno in vpišešete svoje podatke.

Nato izberete način dostave in potrdite, da se strinjate s pogoji sodelovanja.

Izbirate lahko med tremi načini plačila:

Po povzetju - pomeni, da plačate izdelek poštarju ob dostavi (plačilo po povzetju ni možno v primeru nakupa unikat izdelka izdelanega po natančnih navodilih potrošnika - torej za izdelke, ki se delajo po naročilu pri zlatarju)

Poštnina pri plačilu po povzetju znaša 3,00€.

S PayPalom, ki je eden izmed najbolj varnih načinov plačevanja na svetu. Omogoča, da plačujete s PayPal računom ali pa s kreditnimi karticami.

Poštnina pri tem plačilu je brezplačna.

Po ponudbi/predračunu z bančnim nakazilom

Plačilo po predračunu vam omogoča, da naročene izdelke plačate preko spletne banke ali osebno na banki ali pošti. Po elektronski pošti boste prejeli vse potrebne podatke za plačilo. Čas dobavljivosti prične z dnem, ko je plačani znesek viden na našem transakcijskem računu.

Poštnina pri tem načinu plačila je brezplačna.

Na koncu samo še potrdite naročilo.

Če pri naročilu potrebujete pomoč, nas lahko tudi pokličete na 041 733 611 in naročite preko telefona ali pa oddate naročilo tudi na naši FB strani, mi pa vam bomo poslali vse potrebne podatke.

Ali je moj nakup v trgovini Nali.si varen?

Spletna trgovina Nali.si zadovoljuje vse najvišje varnostne standarde. Skrbimo tudi za varnost vaših podatkov, tako da lahko pri nas nakupujete povsem brez skrbi.

Kako izberem pravo velikost prstana?

1. Najbolj točna meritev bo,  če se oglasite v vaši najbližnji zlatarni in izmerite velikost. Svetujemo, da naredite meritev za tisti prst, kjer nameravate prstan nositi. (razlika je lahko tudi med levo in desno roko).

NAPAČNA MERITEV OBSEGA PRSTANA NI VKLJUČENA V GARANCIJO!

2. Druga možnost je, da vzameš trak - kot kaže slika spodaj, ga oviješ okoli prsta (ne pretesno), označiš mesto, kjer se trak na prstu križa in izmeriš dolžino traku od oznake do oznake.

3. Lahko tudi enostavno vzameš prstan, ki ga že nosiš (in je seveda prave velikosti :) ) in izmeriš širino na najširšem koncu - notranji premer prstana.

Vedno meri notranji premer prstana. (kot kaže slika spodaj)

PRIMERI:

Širine prstanov:

Kako pravilno ravnamo z nakitom, da ostane dolgo lep?

Nakit hranite izven vlažnih prostorov ter ločeno od ostalega nakita. Nakit si nadenemo šele po uporabi raličnih kozmetičnih preparatov. Ob pravilnem shranjevanju in negi bo vaš nakit ohranil sijoč videz še dolgo časa.

Kako skrbeti za srebrni nakit?

Pravilna nega srebra zagotavlja, da bo vaš nakit vedno sijoč in lep.

Srebrni nakit hranite v hladnem in suhem prostoru. Tako kot vsak nakit iz žlahtne kovine, morabiti  tudi vsak kos srebrnega nakita biti shranjen samostojno. Če boste več kosov nakita naložili skupaj, kjer se bodo drgnili drug ob drugega, se bodo na nakitu kmalu pojavile praske.

Ko srebrnega nakita ne nosite, je najbolje, da ga hranite v tesno zaprti plastični vrečki. Ob stiku z zrakom namreč hitreje potemni.

Kaj storiti, če srebro potemni?

Tako kot druge žlahtne kovine, lahko tudi srebro s časom oksidira (potemni), če ga nosimo ali pa je bilo shranjeno v embalaži. vendar ga je dokaj enostavno očistiti.

To je mogoče preprečiti za dlje časa z rodiranjem srebra, s katerim preprečimo direkten stik s srebrom škodljivim zunanjim vplivom. Vendar se tudi rodij sčasoma obrabi.

Tvoj nakit je mogoče potemnel, pozelenel, rjavi in še kaj. Vse to še ne pomeni, da izdelek ni iz pravega srebra, le pravilno ga nisi negoval/a. Vseeno pa zato ni za v smeti, potrebno ga je le očistiti, kar ti lahko opravi zlatar v vsaki zlatarni, lahko pa tudi sam/a doma.

Tukaj je par preprostih trikov:

S pomočjo jedilne sode. V posodico nalijte dva decilitra vode, dodajte dve žlički jedilne sode in žličko soli. Vodo zavrite. Posodo odstavite in vanjo položite nakit, ki potrebuje čiščenje. Počakajte približno 15 minut, nato pa okrasje vzemite iz tekočine, ga sperite pod čisto vodo in posušite.

S kisom. Srebro namočite v alkoholni kis, počakajte 20 minut ter ga nato zdrgnite z nežno krtačko, namočite še v topli vodi ter ga na koncu samo še obrišite z mehko brisačo.

Z zobno kremo. Pisali smo že, da je srebrn nakit povsem mogoče očistiti z zobno pasto. Natrite z njo verižice, prstane in uhane, jih malce zdrgnite s prsti, ter jih nato splaknite in pustite, da se povsem posušijo.

Z blagim pralnim praškom. Malce tekočega, takšnega brez fosfatov dodajte dvema decilitroma vroče vode, v mešanico potopite srebro in z mehko krpo zbrišite vaš nakit. Na koncu ga splaknite in pustite, da se posuši.


Z aluminijasto folijo. na dno skodelice položite kos aluminijaste kuhinjske folije, nanjo položite srebrn nakit, dodajte sol in vse skupaj prelijte z mlačno vodo. Srebro se bo v trenutku zasvetilo!

Najboljši način, da preprečite potemnitev nakita je, da ga nosite!

Vendar pozor
: ne nosite srebrnega nakita v klorirani vodi ali pri čiščenju stanovanja (predvsem se izogibajte belilom in sredstvom, ki vsebujejo amoniak).

Zlat nakit

Ker je zlato mehka zlitina, lahko kljub skrbnemu nošenju dobi praske. Zato je priporočljivo, da vsaj enkrat na leto odnesete zlate izdelke na čiščenje in poliranje zlatarju. Izdelki bodo dobili nov sijaj in izgledali kot novi.

Nakit pa se lahko tudi umaže in zgubi lesk. Čisto zlato sicer ne oksidira, vendar je premehko in ni uporabno za nakit. Nakit zato izdelujejo iz zlitin zlata s primesmi drugih kovin, ki zlitini dodajo trdnost in določijo barvo.
Veliko lahko storite sami, tako, da pravilno skrbite za svoj nakit.

Za čiščenje lahko uporabite posebne mehke krpe,  voda, milnica ali detergent za pomivanje posode.

Ne uporabljajte grobih krtač, da nakita ne opraskate.

Če imate rodiniran nakit, to je zlato ali srebro, prevlečeno s tanko plastjo rodija, je to sicer sijajno na pogled, toda zelo občutljivo, zato ga ne drgnite. Po določenem času (glede na nošenje) vam bo moral zlatar ponovno obnoviti površino s postopkom elektrolize.

Ko zlatega nakita ne nosite, ga hranite v originalni embalaži ali mehkih vrečkah iz blaga. Tako bo vaš nakit najbolje zaščiten.

Garancija na srebrn in zlat nakit

Garancija ne zajema:

-  Poškodb pri nošenju in staranju nakita (opraskan nakit, sprememba barve kristalov ali materiala)

-  Kakršnekoli mehanske poškodbe, ki nastanejo zaradi neprimernega nošenja, pomanjkanja nege, nesreče (udarci, udrtine, zdrobljen ali počen kristal) in neupoštevanju naših navodil.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save